Zeetong met zuurdesem-bruschetta en tuinbonen

4
25
  • 4 zeetongen
  • 4 sneden zuurdesembrood
  • 200 g tuinbonen
  • 200 g veldsla
  • 1 limoen
  • 1 doosje scheutjes (rode biet en tuinkers)
  • 8 appelkappertjes
  • 150 g zure room
  • 50 g mierikswortelcrème
  • boter
  • peper en zout

Blancheer de tuinbonen kort. Spoel en droog de veldsla. Meng de zure room met de mierikswortelcrème en breng op smaak met peper en zout.

Bak de zeetongen in ruim boter en kruid met peper en zout.

Gril de dikke sneden zuurdesembrood kort in de oven of op de grill van de barbecue.

Bestrijk het brood met de zure room, verdeel er de tuinbonen, appelkappertjes en de gespoelde en drooggedepte scheutjes over.

Leg de zeetongen met een belegde toast op 4 borden. Werk verder af met de gewassen veldsla en plakjes limoen.

 

Recept Ilse D'hooge

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.