Zeetong met zuurdesem-bruschetta en tuinbonen

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Vis met puree is een klassieke combinatie, maar wat dacht je van een heerlijk krokante bruschetta? Het beleg van zure room, de tuinbonen en appelkappertje wordt zonder twijfel jouw nieuwe favoriet.

Ingrediënten

  • 4 zeetongen
  • 4 sneden zuurdesembrood
  • 200 g tuinbonen
  • 200 g veldsla
  • 1 limoen
  • 1 doosje scheutjes (rode biet en tuinkers)
  • 8 appelkappertjes
  • 150 g zure room
  • 50 g mierikswortelcrème
  • boter
  • peper en zout

Recept

Blancheer de tuinbonen kort. Spoel en droog de veldsla. Meng de zure room met de mierikswortelcrème en breng op smaak met peper en zout.

Bak de zeetongen in ruim boter en kruid met peper en zout.

Gril de dikke sneden zuurdesembrood kort in de oven of op de grill van de barbecue.

Bestrijk het brood met de zure room, verdeel er de tuinbonen, appelkappertjes en de gespoelde en drooggedepte scheutjes over.

Leg de zeetongen met een belegde toast op 4 borden. Werk verder af met de gewassen veldsla en plakjes limoen.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.