Homemade groentechips

Gezonde snacks maken voor onderweg en thuis

Kooktips

Gezonde snacks zijn een geweldige manier om je energieniveau op peil te houden tussen de maaltijden door. Ze kunnen ook helpen om je hongergevoel te verminderen en te voorkomen dat je naar ongezonde, calorierijke opties grijpt. Wij delen enkele ideeën voor gezonde snacks met lekkers van bij ons.

Wat zijn gezonde tussendoortjes?

Tussendoortjes en snacks kunnen bijdragen tot een gezonde voeding als ze slim worden gekozen. Dat wil zeggen: het tussendoortje brengt veel essentiële voedingsstoffen aan en relatief weinig vet en suiker.

Tussendoortjes op basis van ingrediënten uit de groepen groenten, fruit, melk- en graanproducten krijgen de voorkeur. Denk aan een bruine boterham of vers seizoensfruit, een uitstekende keuze voor een gezonde snack. Je kunt een fruitsalade maken of een smoothie bereiden. Ook rauwe groenten met een magere yoghurt- of plattekaasdip is een aanrader. Snijd komkommer, selderij, wortels en paprika in reepjes en serveer ze met een dip gemaakt van yoghurt en kruiden naar smaak.

Ontbijt met yoghurt en aardbeien

Tip: koken met hoeve- en bioproducten

Voor alles wat lekker is om in onze recepten te gebruiken, vind je in de winkel even lekkere bioversies. Of koop je ingrediënten recht van bij de boer. Er is steeds een verkooppunt bij jou in de buurt.

Heb jij nog tips voor lekkere gezonde snacks?

Laat het ons weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto of video op Instagram met #lekkervanbijons! We zien jouw gezonde snacksrecepten graag!

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes: schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons ook op YouTube of Pinterest.