
Waterijsjes van kersen en verse muntthee
Op een warme zomerdag is er niets lekkerder dan een ijsje. Met dit recept maak je jouw verfrissend ijsje met kersen en munt helemaal zelf.
Ingrediënten
- 4 takjes verse munt
- 1 limoen
- 300 g verse kersen
- 3 cm verse gember
- 3 el suiker of honing
- 4-6 ijsvormpjes
Recept
Snijd de gember in fijne reepjes.
Breng 200 ml water aan de kook. Zet van het vuur en laat de gember, munt en suiker 10 minuten trekken in het water.
Ontpit de kersen en snijd in 2. Pers de limoen.
Zeef de thee en meng met de kersen en het sap van de limoen. Mix alles fijn en giet in de ijsvormpjes.
Plaats 1 nacht of meer in de diepvries.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.