Spread van courgette

Snack
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

15

Wie op zoek is naar lekker vegetarisch broodbeleg kan zijn zoektocht stopzetten want deze frisse spread van courgette is o-ver-heerlijk. 

Ingrediënten

  • 1/2 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g hummus
  • Sap van een halve citroen
  • 2 dl volle yoghurt
  • 5 g munt
  • 5 g koriander
  • 5 g platte peterselie
  • 1 el olijfolie
  • Peper van de molen en zout

Afwerking:

  • 4 kleine broodjes of pistolets
  • 1 bussel waterkers
  • Enkele takjes munt
  • Enkele takjes koriander
  • Enkele takjes platte peterselie

Recept

1 dag op voorhand:

Verwarm de oven voor op 200°C.

Laat de yoghurt de avond voordien uitlekken.

Wikkel de courgette, samen met een gepeld teentje knoflook in een vel aluminiumfolie. Rooster ze in de oven gedurende 20 minuten tot ze zacht zijn.

Prik er met een vork in om te checken of ze zacht genoeg zijn. Haal ze uit de oven en laat volledig afkoelen.

Op de dag zelf:

Mix de courgette en de blaadjes van de munt, koriander en platte peterselie tot een smeuïge pasta.

Lepel de hummus en de uitgelekte yoghurt eronder en breng op smaak met citroensap.

Besmeer je broodje met de spread van courgette en top je broodje met waterkers en verse groene kruiden.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.