Een omelet bakken met drie sterren? Peter Goossens vertelt je hoe

Peter Goossens, chef van driesterrenrestaurant Hof van Cleve, is gek op eieren. Een zachtgekookt ei, een gepocheerd ei en zelfs rauw: geen enkel recept met eieren ontbreekt in de keuken van het restaurant. De grote chef vertelt waarom hij fan is van het kleine ei, en hij leert je een omelet bakken volgens de regels van de kunst.

 © Hof van Cleve - Peter Goossens

“Een ei wordt vaak als iets banaals gezien, maar dat is verkeerd. Een ei is ongelofelijk lekker. De smaak van een ei kan je werkelijk nergens mee vergelijken. Bovendien is het absoluut onmisbaar in de keuken. Men heeft het al ontelbare keren proberen te vervangen, maar het lukt gewoon niet. Een ei is simpelweg niet weg te denken. Mochten eieren morgen onbetaalbaar worden, je zou de helft van de kookboeken moeten wegsmijten. Patisserie zou zelfs niet bestaan zonder ei.

In het Hof van Cleve staan regelmatig gerechten met eieren op het menu. Waarom zou je ook een duur exotisch product invoeren als je bij de boer om de hoek een lekker ei kan kopen? Een ei dat is een pure smaakbom. Daar kan niets tegen op.”

Een goede omelet bakken, hoe begin ik eraan?

“Wel, om te beginnen is een echte omelet niet plat, maar opgerold. Neem bijvoorbeeld een omelet met garnalen, die maak je zo:

 1. Kluts de eieren en kruid met peper en zout en gehakte peterselie.
 2. Laat boter licht bruin worden in een antiaanbakpan en voeg het mengsel toe.
 3. Roer zachtjes in het eiermengsel tot het brokkelig wordt.
 4. Laat rustig bakken tot de onderkant een koek is, maar de bovenkant nog blubberig.
 5. Houd de pan schuin, hef de bovenkant van de eierkoek op met een pottenlikker, en rol zachtjes op.
 6. Voor de laatste draai voeg je garnaaltjes, fijngesneden tomaat (gepeld, zonder pitten, in kleine blokjes) en gemalen kaas toe. Rol vervolgens dicht.
 7. Maak bovenaan in de rol een klein sneetje en doe hier een beetje gekruide zure room in.”

Ben je net als topchef Peter Goossens van restaurant Hof van Cleve gek op eieren, dan zijn deze recepten voor omelet met spek, omelet met groenten, een boerenomelet en andere omeletrecepten precies wat je zoekt.

Probeerde jij een van onze recepten met omelet? Of heb je nog een recept of tips die je graag met ons wil delen? Laat het dan zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons!

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
 • De nieuwste foodtrends
 • Seizoensrecepten
 • Handige kooktips
 • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.