Oeuf en cocotte met gedroogde ham, spinazie en kerstomaatjes

4
(15) 25

Oeuf en cocotte is een lekker en makkelijk gerecht voor je paasontbijt of brunch. Weinig voorbereiding, snel de oven in en smullen maar!

  • 4 eieren
  • 4 kwarteleitjes
  • 100 ml room
  • 80 g zachte geitenkaas
  • 100 g spinazie
  • 150 g kerstomaatjes
  • 2 el verse tijmblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 g gedroogde Meesterlyck-ham
  • olijfolie
  • peper en zout

Verwarm de oven voor op 180°C.

Vet vier ovenschaaltjes in met wat olijfolie.
Klop de 4 eieren los met de helft van de tijmblaadjes. Breng op smaak met peper en zout. Kook de kwarteleitjes gaar.

Halveer de kerstomaatjes. Hak de spinazie grof en verdeel, samen met de kerstomaatjes over de ovenschaaltjes. Giet de losgeklopte eieren in de schaaltjes.
Snijd de ham in reepjes en verdeel ze over de eieren.

Kruid de room met peper en zout en roer er de geperste look onder. Giet de room in de schaaltjes.
Werk af met wat toefjes geitenkaas en de resterende tijm.
Zet 20 minuten in de oven.

Breek boven elk schaaltje 1 kwarteleitje en zet nog eens 5 minuten in de oven tot het eiwit gestold is.

Lekker met knapperig stokbrood en een frisse salade.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.