Melk met belegd broodje

Restjes zuivel verwerken als een pro: je doet het zo!

Een half potje zure room, een restje geraspte kaas of een halve fles melk die bijna over datum is? Hup, weg ermee? Nee toch!? Met deze tips en recepten leer je hoe je restjes zuivel nog perfect kan gebruiken.

Golden milk

Koken met restjes zuivel: restjesdag is vanaf nu nooit meer saai

We gooien met z’n allen te veel eetbaar voedsel weg. Verwerk restjes samen tot verrassende gerechten, drankjes en spetterende snacks. Koken met restjes, da’s goed voor je portemonnee én het milieu! Met onze 4 basistips koop en kook je slim.

6x lekker met mmmm… melk!

Heb je nog melk in de koelkast die flirt met de houdbaarheidsdatum? Simpel, drink ze op. Een glas frisse melk is zalig! Melk en melkproducten kunnen bovendien bijdragen tot een volwaardige voeding die de gezondheid bevordert. Liever melk met een fruitig smaakje? Dan moet je onze tips voor milkshakes en smoothies zeker proberen. Een scheutje melk komt ook altijd goed van pas als je aardappelpuree maakt. Of wentelteefjes en broodpudding! Die zijn meteen ook een goede manier om oud brood een tweede leven te geven.

6x lekker verbazen met Belgische kazen

Het voorbije weekend genoten van een kaasschotel met kazen van bij ons? De restjes kan je nog even bewaren of bij je boterham eten. Je kan ze ook gebruiken in een salade, kaassaus, kaasfondue… Geraspte kaas is minder lang houdbaar, maar dan weer ideaal om je ovenschotels een lekker gratinlaagje te geven. Of gebruik je restje geraspte kaas om over een quiche, pizza, enchiladas, quesadilla’s, croque monsieur, soep… te strooien.

Tip: koken met bio- of hoeveproducten?

Voor bijna elk ingrediënt vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij liever recht van bij de boer? Vind hier alle hoeveverkooppunten bij jou in de buurt.

Hoe verwerk jij restjes van zuivelproducten?

Ken jij nog tips voor minder voedselverspilling? Laat het ons weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons. Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.