Aardappelsalade met groene kruiden en radijs

Snack
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
Bereidingstijd

25

Op zoek naar lekker, zelfgemaakt broodbeleg? Met dit recept maak je een heerlijk frisse aardappelsalade want ja, ook tussen je boterham smaakt dat. 

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen
  • 1 bussel radijsjes
  • 3 el zure room
  • 3 el mayonaise
  • Scheutje water
  • 2 lente-uitjes
  • 5 g platte peterselie
  • 5 g dragon
  • 10 g dille
  • peper en zout
  • dikke bruine boterhammen

Voor dit recept kan je ook restjes aardappelen gebruiken.

Recept

Schil de aardappelen en kook ze gaar in kokend gezouten water.

Meng de zure room en de mayonaise en breng op smaak met peper en zout.

Giet af en laat afkoelen, alvorens in blokjes te snijden.

Maak de radijsjes schoon en snijd, eventueel met behulp van een mandoline, in flinterdunne plakjes. Maak de lente-uitjes schoon en snijd in ringetjes.

Hak de verse groene kruiden fijn en hussel samen met de lente-uitjes onder de aardappelblokjes. Lepel er voorzichtig de plakjes radijs en het zure room-mayonaise mengsel onder. Breng op smaak met peper en zout.

Besmeer enkele dikke bruine boterhammen met de aardappelsla of serveer de aardappelsla bij een groene salade.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.