

Groentespiesjes met aardappelsalade
Een zomers bordje dat barst van smaak en goesting! Deze groentespiesjes met courgette, aubergine en champignons passen perfect bij een romige aardappelsalade met rucola. Gemaakt met bio-groenten van bij ons: lekker én goed gevoel verzekerd. Bio dat smaakt naar meer!
Bereiding
Spoel de aardappelen en snijd ze, zonder te schillen, in kwartjes of hapklare stukken.
Kook de aardappelen gaar in gezouten water gedurende 10-15 minuten, of tot ze beetgaar zijn.
Maak de pesto. Hak de rucola grof. Doe in een blender samen met de oude kaas, knoflook, zonnebloempitten en olijfolie.
Mix fijn en voeg eventueel nog olijfolie toe, tot de gewenste dikte. Breng verder op smaak met peper en zout.
Snijd voor de groentespiesjes alle groenten (courgettes, aubergine en champignons) in plakken van 0,5 cm dikte.
Rijg ze afwisselend op metalen spiesjes.
Meng de olijfolie met de rozemarijn. Kruid met peper en zout. Borstel alle spiesjes royaal in met de olie. Bak de spiesjes op een middelhoog voor op de bbq of in de grillpan gedurende 7-10 minuten.
Maak ondertussen de dressing voor de aardappelsalade.
Snipper de sjalot fijn.
Meng de sjalot met de fijngeperste knoflook, yoghurt en mayonaise. Breng verder op smaak met peper en zout.
Meng de dressing door de aardappelblokjes en schep in een serveerkom.
Serveer de spiesjes met de pesto en de aardappelsalade. Lekker met wat extra rucola.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.