Varkenshaasje in yoghurt met lauwwarme aardappelsalade

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(75) 25

Geef je varkenshaasje extra smaak en houd het lekker mals en sappig door het te marineren in volle yoghurt. Lekker met zelfgemaakte aardappelsalade met spek en zure room.

Ingrediënten

Vlees

  • 800 g varkenshaasje
  • 250 ml volle yoghurt
  • 4 teentjes knoflook
  • bosje peterselie
  • sap van 1 citroen

Aardappelsalade

  • 1 kg krielaardappelen, met schil
  • 2 el witte wijnazijn
  • handvol dragon
  • 20 g bieslook
  • 20 g munt
  • 4 lente-ui
  • 125 ml zure room
  • 1 tl mosterd
  • 2 el zure ajuintjes
  • 100 g gerookte spekblokjes
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Pers de teentjes look bij de yoghurt. Hak de peterselie fjin en roer dit bij de yoghurt samen met het citroensap. Kruid naar smaak met peper en zout.

Leg er het varkenshaasje in en wentel het vlees goed door de marinade. Dek af met folie en laat minstens 1 uur marineren.

Stoom of kook intussen de krieltjes in licht gezouten kokend water.

Bak de spekblokjes krokant in een droge koekenpan. Snijd de verse kruiden (dragon, bieslook en munt) fijn. Snijd de lente-ui in ringen en eventueel de zure ajuintjes klein.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Haal het vlees uit de marinade en dep droog. Kruid met peper en zout en bak rondom goudbruin in boter. Leg het vlees in een ovenschaal en zet 12 minuten in de oven.

Giet de aardappelen af en laat iets afkoelen. Snijd de krieltjes in partjes of schijfjes en doe ze in een kom. Giet er een scheut olijfolie over, druppel er witte wijnazijn over en kruid met peper en zout. Meng goed onder elkaar. Schep er de verse kruiden, lente-ui, ajuintjes, zure room, mosterd en spekjes onder.

Haal het vlees uit de oven, dek af met folie en laat 5 minuten rusten. Snijd in plakjes en serveer met de aardappelsalade

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.