Hete bliksem

4
90
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 2 ajuinen, gesnipperd
  • 500 g gemengd gehakt
  • een flinke scheut melk
  • 50 g boter
  • 1 kg appels
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Schil de aardappelen en kook ze gaar. Giet af, stamp fijn en maak de puree aan met een flinke scheut melk. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat de puree even aan de kant staan.

Verwarm de oven voor op 190°C.

Fruit de ajuin glazig in 25 g boter. Voeg er het gehakt aan toe en bak rul. Kruid met flink wat peper en zout. Laat onder deksel 5 minuten verder garen en houd het gehakt daarna even aan de kant.

Houd 2 appels apart voor de afwerking. Schil de rest van de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in vrij grote stukken. Doe de appelstukjes in een pot en doe er 1 of 2 eetlepels water bij. Stoof de appels onder deksel tot moes.

Vet een ovenschaal in en schep er de appelmoes in. Schep daarop het gehakt en dek af met de puree. Snijd de 2 resterende appels (eventueel met behulp van een mandoline) in heel dunne plakjes. Leg ze dakpansgewijs op de puree. Verdeel nog 25 g boter in vlokjes over de schotel en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer goed heet!

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.