Hete bliksem met biefstuk en rode ui
Laat je verwennen met deze variant op een klassieker, hete bliksem met biefstuk en rode ui. De twist tilt het gerecht naar een hoger niveau. De zachtheid van de puree, de kracht van het biefstuk en de zoetheid van de gekarameliseerde rode ui vormen het perfecte gerecht voor jong én oud.
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd in stukjes.
Breng aan de kook in gezouten water en laat 5 minuten koken.
Snijd ondertussen de ongeschilde appels in blokjes. Voeg toe aan de aardappelen en kook nog 10 minuten verder.
Bak ondertussen de spekjes en laat uitlekken op keukenpapier.
Giet de aardappelen af en stamp fijner, maar er mogen zeker nog stukjes zichtbaar zijn. Kruid met peper en een beetje zout.
Roer er de spekjes, zure room en peterselie door.
Snijd de uien in ringen en stoof aan in wat boter.
Blus met de azijn en voeg de suiker toe, laat op een zacht vuurtje karamelliseren.
Bak ondertussen de biefstukken in een pan, op een hoog vuur in wat boter. Schroei dicht aan beide kanten telkens 4 minuten en kruid met een snufje zout en peper.
Laat garen tot de gewenste cuisson.
Haal het vlees uit de pan, verpak ze in een vel aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
Snijd het vlees in plakjes. Verdeel de hete bliksem over de borden, leg er de gekaramelliseerde rode ui op en werk af met de plakjes biefstuk.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.