Biefstuk friet met sla

Partner

Geert Van Der Bruggen

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 15

Bestaat er iets Belgischer dan een biefstuk friet met sla? Met dit recept maak je deze oerklassieker lekker klaar.

Ingrediënten

Recept

Haal het rundvlees een kwartier op voorhand uit de koelkast. 

Verwarm de pan voor en kruid intussen het biefstuk met peper en zout.

Laat boter kleuren in de pan tot de kleur van hazelnoten. Leg de steaks in de pan. Zorg ervoor dat de pan niet te groot is voor het vlees, want anders gaat de boter te snel verbranden. Draai het vlees niet meteen om. Laat het eerst goed kleuren. 

Bak het vlees volgens de gewenste gaarheid en laat het voor het serveren 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Zo kan het vlees zich terug ontspannen en kunnen de sappen zich over het ganse stuk verdelen.

Serveer met braadjus, verse frietjes en sla.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.