Gebakken hondshaai op een bedje van rode biet met mierikswortelcrème en enkele kappertjes. Een feestbordje om je menu perfect mee te starten.

Warme voorgerechten om mee te scoren

Een voorgerecht geeft je lunch of diner dat tikkeltje extra en zorgt ervoor dat je smaakpapillen wakker worden geschud voor de volgende gangen. Ben je op zoek naar inspiratie voor de lekkerste warme voorgerechten? Wij tonen je onze favorieten, van eenvoudig tot feestelijk!

Tip: Ga je soep maken als voorgerecht van een feestmenu? Bekijk dan onze tips en recepten voor feestelijke soepen.

Laat je verrassen door seizoensvis van bij ons. Zalm is misschien erg lekker, maar de vissen die onze vissers vers opvissen zijn minstens even lekker.

Feestelijke warme voorgerechten

Op zoek naar een warm voorgerecht voor kerst? Onze feestelijke soeprecepten kon je hierboven al vinden, maar dat is niet je enige optie.

Coquilles zijn een echte feestklassieker, of wat dacht je van een papillot met kip? Feestelijke warme voorgerechten vragen idealiter niet te veel werk à la minute, zodat jij voldoende tijd kan doorbrengen met je gasten. Een papillot is dan perfect, net zoals hartige bladerdeegtaartjes. Snel klaar, feestelijk en lekker, ideaal!

Meer inspiratie nodig voor feestelijke voorgerechten? Bekijk onze pagina’s met voorgerechten voor kerst en andere feestelijke voorgerechten.

Tip: koken met hoeve- of bioproducten?

Voor alle ingrediënten die je nodig hebt om onze warme voorgerechten te bereiden, vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag rechtstreeks bij een boer in jouw buurt? Je vindt hier alle verkooppunten in Vlaanderen.

Warm begonnen is half gewonnen

Krijg je al honger na het zien van al die warme voorgerechten? Goed, dat is de bedoeling van een voorgerecht! Laat ons weten welke recepten jij hebt uitgeprobeerd of deel je foto’s via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en volg ons op YouTube of Pinterest voor de laatste culinaire nieuwtjes.