De flinterdunne aspergeslierten liggen opgerold op het bord, net een vogelnestje. Hierin liggen de gehakte gekookte eieren en dragon. Er ligt bestek langs en een linnen servette.

Het geheim voor lekker lichte voorgerechten

Kooktips

Goed begonnen is half gewonnen - dat geldt ook voor een geslaagde maaltijd. Het voorgerecht is daarom enorm belangrijk. Een goed voorgerechtje moet de eetlust van je gasten opwekken, zonder hen een vol gevoel te geven. Maar hoe maak je zo’n voorgerecht?

Basistips voor een geslaagd voorgerecht

  • Voorgerechten mogen niet te zwaar zijn. Gebruik lichte ingrediënten zoals verse vis of gestoofde groenten en vermijd gefrituurde voeding.
  • Pas je voorgerecht aan het hoofdgerecht aan. Een zwaar of zoet hoofdgerecht op het menu? Kies dan een fris voorgerechtje.
  • Serveer niet te veel brood bij het voorgerecht.
  • Zet je ook soep op tafel? Koude voorgerechten worden hier steeds vóór geserveerd, warme voorgerechten erna.
  • Met koude eenvoudige voorgerechten spaar je tijd uit in de keuken en win je tijd bij je gasten. Je kan alle ingrediënten op voorhand klaarleggen. Zo moet je enkel nog de borden dresseren wanneer je bezoek er is.

Van alles wat je kunt gebruiken bij onze recepten vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag rechtstreeks bij een hoeve, buurderij of boerenmarkt in jouw buurt? Rechtvanbijdeboer.be verzamelt alle verkooppunten in Vlaanderen.

Laat ons meegenieten van jouw heerlijke voorgerechten!

Wacht niet langer en ga aan de slag met onze recepten. Heb jij een van deze makkelijke voorgerechten geprobeerd? Of heb je zelf misschien nog een recept dat echt het proberen waard is? Laat het zeker weten via Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!