

Bereiding
Verwijder eventueel de houterige uiteinden van de zeekraal en leg de groente in een vergiet. Giet er kokend water over en laat even garen.
Maak de prei schoon en snijd de stronken tot het lichtgroene gedeelte in schuine stukken van ongeveer 4 cm. Blancheer de stukken 3 minuten in licht gezouten water.
Schep de prei met een schuimspaan uit de kookpot en laat goed uitlekken, zet het kookvocht apart.
Kruid de rog met peper en zout en rol ze op. Steek eventueel vast met een houten prikker. Leg ze 5 minuten in het kookvocht van prei en schep ze er vervolgens met de schuimspaan uit.
Bestrijk ondertussen de stukjes prei met olijfolie en grill ze rondom rond op de grillpan.
Snipper de sjalotten fijn. Fruit voor de saus de sjalotten in boter glazig. Blus met de witte wijn en laat het vocht bijna volledig inkoken.
Giet er vervolgens de fond bij en laat voor de helft inkoken. Giet daarna door een zeef en duw ook het vocht uit de sjalotten.
Giet de saus opnieuw in de pan en voeg de in blokjes gesneden koude boter in delen toe. Klop flink door met een garde. Kruid met peper en zout.
Roer er de room onder en klop nog even door.
Verdeel de zeekraal en de gegrilde prei over 4 borden. Leg er visrolletjes bij en werk af met de beurre blanc.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.