Visrolletjes van rog met gegrilde prei, zeekraal en beurre blanc

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Eet je graag vis als voorgerecht tijdens de feestdagen? Dan horen deze visrolletjes van rog met prei en beurre blanc bij jou op het menu.

Ingrediënten

  • 600 g gefileerde rog
  • 150 g zeekraal
  • 2 stronken prei
  • olijfolie
  • peper en zout
  • bakboter

Voor de beurre blanc:

  • 2 sjalotten
  • 250 ml witte wijn
  • 250 ml visfond
  • 1 el opgeklopte room
  • 140 g koude boter

Recept

Verwijder eventueel de houterige uiteinden van de zeekraal en leg de groente in een vergiet. Giet er kokend water over en laat even garen.

Maak de prei schoon en snijd de stronken tot het lichtgroene gedeelte in schuine stukken van ongeveer 4 cm. Blancheer de stukken 3 minuten in licht gezouten water.

Schep de prei met een schuimspaan uit de kookpot en laat goed uitlekken, zet het kookvocht apart.

Kruid de rog met peper en zout en rol ze op. Steek eventueel vast met een houten prikker. Leg ze 5 minuten in het kookvocht van prei en schep ze er vervolgens met de schuimspaan uit.

Bestrijk ondertussen de stukjes prei met olijfolie en grill ze rondom rond op de grillpan. 

Snipper de sjalotten fijn. Fruit voor de saus de sjalotten in boter glazig. Blus met de witte wijn en laat het vocht bijna volledig inkoken.

Giet er vervolgens de fond bij en laat voor de helft inkoken. Giet daarna door een zeef en duw ook het vocht uit de sjalotten.

Giet de saus opnieuw in de pan en voeg de in blokjes gesneden koude boter in delen toe. Klop flink door met een garde. Kruid met peper en zout.

Roer er de room onder en klop nog even door.

Verdeel de zeekraal  en de gegrilde prei over 4 borden. Leg er visrolletjes bij en werk af met de beurre blanc.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.