Lehdes

5 tips voor een gezonde Ramadan

Tijdens de Ramadan wijkt het voedingspatroon af van de rest van het jaar: overdag vast men en enkel na zonsondergang en voor zonsopgang wordt er gegeten en gedronken. Op voorwaarde dat je gezond blijft eten – volgens de richtlijnen van de voedingsdriehoek - en bewegen, levert vasten tijdens de Ramadan voor gezonde personen meestal geen probleem op. Deze 5 tips helpen je op weg om ook tijdens de Ramadan een gezond voedingspatroon aan te houden.

Drink voldoende water

Drink voldoende water (1 tot anderhalve liter). Verdeel je vochtinname en neem kleine slokken. Zo voorkom je dat de maag te veel gevuld wordt en het hongergevoel verdwijnt. Let op met pikante en zoutrijke voedingsmiddelen, zij vergroten het dorstgevoel.

Samen genieten, dat kan ook vanop afstand

Samen fijne tafelmomenten beleven met je familieleden of vrienden? Ook in tijden van corona is dat mogelijk. Virtueel dan! Bekijk onze 3 tips voor quality time op en rond de online tafel. Laat je inspireren door onze recepten met de lekkerste ingrediënten van bij ons. Lees ook hoe Isra en haar familie de Ramadan doorbrengen.

Tip: koken met hoeve- of bioproducten?

Voor alles wat lekker is om in onze gerechten te gebruiken vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop je graag rechtstreeks bij de boer? Je vindt hier alle hoeveverkooppunten.

Ging je aan de slag met een van onze recepten? Heb je nog tips die je graag met ons wil delen? Laat het dan zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of op Instagram met #lekkervanbijons! Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Bron voedingsinformatie: nice-info.be