Lehdes

Soep
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

55

Lehdes is een Marokkaanse linzensoep bomvol smaak dankzij de combinatie van verschillende kruiden. Heerlijk met een stukje (Turks) brood!

Ingrediënten

  • 300 g gedroogde rode linzen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 wortelen
  • 400 g tomatenblokjes uit blik
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1,5 l groentebouillon
  • Turks brood
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 200 g spinazie
  • handvol peterselie
  • 150 g volle yoghurt

Recept

Spoel de linzen onder koud water. Schil de wortelen en snijd in stukjes.
Snipper de ui en knoflook fijn.

Fruit de ui met de knoflook glazig in olijfolie. Voeg de linzen en de wortelen toe en roerbak 2 minuten. Doe er de tomatenpuree bij en roerbak nog eens 1 minuut.

Voeg de tomatenblokjes en de gedroogde kruiden bij en roer goed om.

Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat de soep 40 minuten op een zacht vuur sudderen.

Verwarm de ovengrill. Bedruppel het brood met weinig water en zet 5 minuten onder de grill.

Pureer de soep grof. Proef en breng op smaak met peper en zout. Roer de spinazie onder de hete soep en laat wat slinken.

Verdeel de soep over kommen en werk af met een lepel yoghurt en peterselie. Geef er het brood bij.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.