Aardappelen met witte asperges en roodbaars uit de oven

4

Roodbaars is een stevige, witte vis die je kan vergelijken met kabeljauw. Deze ovenschotel met asperges en aardappelen vergt weinig werk én is superlekker. Smakelijk!

Verwarm de oven voor op 180°C

Was de aardappelen en snijd ze in dunne schijfjes.
Verdeel de aardappelschijfjes over 4 individuele/kleine ovenschotels.
Besprenkel ze met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Plaats de aardappelen in een voorverwarmde oven en bak ongeveer 25 minuten. Schep ze even om.

Schil de asperges en verwijder het harde uiteinde.
Haal de aardappelen uit oven en leg de stukken vis samen met de asperges bovenop de aardappelschijfjes. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie.

Verwarm de grill van de oven.
Plaats de ovenschotels onder de grill voor ongeveer 10 à 12 minuten.

Snijd de lente-uitjes in ringen. Hak de peterselie fijn.
Smelt de boter op een zacht vuur. Voeg de zeste van citroen toe samen met de peterselie, lente-uitjes en kappertjes.
Breng op smaak met peper en het citroensap.

Haal de schotels uit de oven en serveer met de kappertjes-botersaus.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.