Puree met karnemelk, groene groenten en een gepocheerd ei

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

35

Door karnemelk toe te voegen, wordt de puree extra romig. Serveer met groene groenten en werk af met een gepocheerd ei voor een heerlijk gerecht. 

Ingrediënten

  • 800 g aardappelen (bloemig)
  • 1 ui
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 1 broccoli
  • 200 g groene aspergepunten
  • 100 ml karnemelk
  • 4 eieren
  • 30 g amandelschilfers
  • nootmuskaat
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Snipper de ui fijn. Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
Bak de ui zacht en goudbruin in boter.

Snijd de broccoli in roosjes.
Kook de broccoli en asperges beetgaar in licht gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Kruid met peper en zout en bedruppel met wat olijfolie.

Bak de amandelschilfers goudbruin in een droge koekenpan.

Verwarm de karnemelk. Giet de aardappelen af en laat even uitdampen. Giet er de warme karnemelk bij en stamp tot puree. Roer er de peterselie en de gebakken uitjes onder en kruid met wat nootmuskaat, peper en zout.

Pocheer de eieren. Bekijk onze video met stap-voor-stap instructies.

Verdeel de puree over de borden. Leg er de groene groentjes en een gepocheerd eitje op. Bedruppel met wat extra olijfolie en werk af met de amandelschilfers.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.