Aardappelspiesjes met gesmolten kaas

Deze hapjes met kaas van bij ons moet je proberen

Eenvoudig of uitgebreid, als snack bij een avondje televisie of voor een feestje… hapjes met kaas smaken op elk moment en in elk seizoen. Wil je zelf aperitiefhapjes met kaas maken, maar heb je even geen inspiratie? Deze recepten met kazen van bij ons zijn zo klaar en overheerlijk.

Warm aanbevolen: koude aperitiefhapjes met kaas

Wil je tijdens een feestje zoveel mogelijk tijd doorbrengen bij je gasten? Dan zijn eenvoudige koude aperitiefhapjes perfect, want je kan ze op voorhand bereiden. Het allermakkelijkst zijn kaasblokjes. Wist je dat er meer dan 300 Belgische kazen bestaan? Snuister in onze kaaszoeker en experimenteer met smaken en kaassoorten. Voorzie bij je kaasblokjes wat mosterd of een dipsausje. Harde oude kazen bijvoorbeeld gaan goed samen met chutneys.

Ook snel klaar: een frisse dip op basis van plattekaas. Lekker bij rauwe groenten of broodstengels met gedroogde ham! Mag het net dat tikkeltje meer zijn? Verwen je tafelgenoten met 3 luxe lepelhapjes met roomkaas en toppings of blauwe kaasmousse met gebakken peer en notencrunch.

Feestelijk hapje in een glaasje. Het is een blauwe kaasmousse met gebakken peer en notencrunch, ideaal om je feestmenu in te zetten.

Tip: serveer een Belgisch bier bij je hapjes met kaas 

Kaas en bier tillen elkaar op. Of er ontstaat een totale harmonie of een boeiend contrast. Vooral zure en droge bieren verfrissen het vettige kaasmondje en dat amuseert onze smaakpapillen. Maar elk bier is verschillend, en elke kaas ook. Niets boeiender dus dan het zoeken naar nieuwe koppeltjes. We zetten voor jou alvast 10 gouden bier-en-kaascombinaties op een rij.

Zelf bladerdeeghapjes met kaas maken: gemakkelijker dan je denkt

Zijn hapjes met bladerdeeg en kaas ook steeds jouw favoriet? Dan zullen onze bladerdeegmaantjes met Belgische Brie en hapjes met Passendale-kaas, champignons en spek bij jou zeker in de smaak vallen. Je kan je hapjes natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar zelfgemaakt zijn ze nog veel lekkerder. Bekijk zeker ook onze tips voor de perfecte bladerdeeghapjes.

Of pak uit met een heuse bladerdeegkrans met 4 verschillende Belgische kazen. Ontdek hieronder hoe je zo’n krans maakt.

Tip: kaashapjes maken met hoeve- of bioproducten?

Voor alles wat lekker is om in onze hapjes met kaas te gebruiken, vind je in de winkel even lekkere bioversies. Of koop je ingrediënten recht van bij de boer. Er is steeds een verkooppunt bij jou in de buurt.

Wat zijn jouw favoriete kaashapjes?

Ga jij een van onze hapjes met kaas maken? Of heb je nog suggesties? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of Instagram met #lekkervanbijons. Wil je bovendien op de hoogte blijven van de allerlaatste nieuwtjes, zet dan onze Pinterest- of YouTube-account bij je favorieten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.