Bereiding
Maak de dip:
Pel en plet de knoflook. Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel citroenzeste hebt.
Meng de zure room met de knoflook, citroenzeste, gerookt paprikapoeder en peper en zout. Plaats in de koelkast.
Maak de rosti’s:
Verwarm de oven voor op 185°C.
Schil de aardappelen en spoel ze. Rasp ze grof, leg in een keukenhanddoek en wring er zoveel mogelijk vocht uit.
Hak de bladpeterselie en de blaadjes van de dragon fijn. Snijd de gedroogde ham in heel fijne reepjes.
Rasp de kaas en meng met de geraspte aardappel, het maiszetmeel, reepjes gedroogde ham, bladpeterselie, dragon, peper en zout.
Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een antikleefpan en leg met een eetlepel 4 hoopjes van de aardappelmengeling in de pan. Duw ze plat en bak op een middelhoog vuur aan beide zijden goudbruin en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Voeg opnieuw een scheutje olijfolie en een klontje boter toe aan de pan en bak opnieuw rosti’s in de pan. Herhaal tot alle rosti’s gebakken zijn.
Plaats de bakplaat in de oven en laat, ongeveer 15 à 20 minuten verder garen.
Afwerking:
Serveer de rosti’s met de zure roomdip als hapje of bij een slaatje.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.