Bruschetta van zoete aardappel met Berloumi en sausje van rucola

4
(10) 20

Bruschetta met stokbrood smaakt altijd, maar je kan het brood ook perfect vervangen door (zoete)aardappelen. Het resultaat? Een heerlijke vegetarische bruschetta van zoete aardappel met Berloumi en rucolasaus.

  • 2 middelgrote zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 100 g Berloumi
  • flinke handvol rucola
  • 20 g pijnboompitten
  • ½ teentje knoflook
  • 2 el volle yoghurt
  • enkele takjes kervel
  • olijfolie
  • peper en zout

Was de zoete aardappelen en snijd ze plakjes van 0,5 cm  dik. Besmeer ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak ze goudbruin in een grillpan.

Snijd de rode ui en de Berloumi in plakken van 0,5 cm. Bak goudbruin in de grillpan, alsook de Berloumi.

Doe de rucola, pijnboompitten, look, yoghurt en een scheut olijfolie in een blender en mix glad. Kruid met peper en zout.

Beleg elk plakje zoete aardappel met een plakje rode ui en Berloumi. Werk af met een lepeltje rucolasaus en een takje kervel.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.