Bruschetta al pomodoro

4
  • 1 wit stokbrood
  • 350 g tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 plantje basilicum
  • 3 eetl olijfolie extra vergine
  • eventueel balsamico azijn
  • peper & zout

Vervang het wit stokbrood door een bruin of volkoren stokbrood.

Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd ze in blokjes.
Pers een halve teen knoflook fijn over de tomaten en snijd 5 blaadjes basilicum fijn. Voeg de basilicum toe aan de tomatenstukjes en voeg 1 eetl olijfolie toe, en eventueel 1 tl balsamico azijn. Kruid met peper en zout.
Plaats afgedekt in de koelkast.

Snijd dikke plakjes van het stokbrood en rooster ze lichtjes in in de oven of op de BBQ-grill. Wrijf met het overgebleven half teentje knoflook over de warme bruschetta's en druppel wat olijfolie over de bruschetta's.
Lepel er wat tomatenstukjes over en werk af met een blaadje basilicum. Dien onmiddelijk op.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.