Bruschetta al pomodoro

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

15

Bruschetta al pomodoro is een van die klassieke apertiefhapjes waar je iedereen een plezier mee doet. In slechts 15 minuten geniet je van deze topper. En check zeker ook onze tips en leer bruschetta maken als een echte Italiaan.

Ingrediënten

  • 1 wit stokbrood
  • 350 g tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g rucola
  • 3 el olijfolie extra vergine
  • 1 tl witte wijnazijn
  • 1 el kappertjes
  • peper & zout

Je kan het wit stokbrood ook vervangen door een bruin of volkoren stokbrood.

Recept

Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en snijd ze in blokjes.

Pers een half teentje knoflook fijn over de tomaten. Voeg 1 el olijfolie toe aan de tomatenstukjes en 1 tl witte wijnazijn. Kruid met peper en zout.

Plaats afgedekt in de koelkast.

Snijd dikke plakjes van het stokbrood en rooster ze lichtjes in de oven of op de BBQ-grill. Wrijf met het overgebleven half teentje knoflook over de warme bruschetta's en druppel wat olijfolie over de bruschetta's.

Lepel er wat tomatenstukjes over en werk af met een blaadje rucola en enkele kappertjes. Dien onmiddellijk op.

Zo zie je maar: bruschetta maken is helemaal niet moeilijk. Gelukkig maar want van deze bruschetta met tomaat zal je niet genoeg kunnen krijgen. 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.