

Bereiding
Maak eerst de pesto
Rooster de walnoten kort in een pannetje, zonder extra vetstof.
Doe ze daarna in een blendertje (of vijzel) en maal fijn. Voeg ¾ blaadjes toe van de basilicum, de gesnipperde knoflook en een scheutje olijfolie toe, maal fijn.
Voeg de kaas en eventueel nog wat olijfolie toe tot de gewenste dikte van pesto.
Breng verder op smaak met peper en zout.
En verder
Snijd de paprika in blokjes en bak ze eerst op een hoog vuur in wat olijfolie. Zet het vuur daarna zachter, voeg de honing en tijm toe en laat 25 minuten onder deksel konfijten.
Kruid met peper en zout.
Snijd het stokbrood in schuine repen. Wrijf in met een opengesneden teentje knoflook en wat olijfolie, grill op de bbq of in de grilpan.
Giet het vocht weg van de burrata. Scheur en verdeel de burrata over de bruschetta’s en leg er de gekonfijte paprika bovenop.
Lepel er de pesto over en werk verder af met de rest van de basilicumblaadjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.