Bruschetta van aardappel met 2 verschillende toppings

Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(5) 20

Voor een klassieke bruschetta gebruik je stokbrood als basis voor een heerlijke topping. Maar je kan het brood ook perfect inruilen voor aardappelen. Zeker proberen!

Ingrediënten

  • 2 middelgrote vastkokende aardappelen
  • 2 el roomkaas
  • 2 plakjes gerookte zalm
  • enkele takjes dille
  • 2 lapjes gerookt spek
  • 1 kleine tomaat
  • enkele takjes tijm
  • 1 el geraspte Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Recept

Was de aardappelen en snijd in plakjes van 0,5 cm dik. Besmeer ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Bak ze goudbruin en gaar in een grillpan.

Bak het spek in een droge koekenpan krokant.

Topping 1:

Kruid de roomkaas met peper en zout en besmeer er de helft van de aardappelplakjes mee. Beleg verder met een reepje gerookte zalm en werk af met een takje dille.

Topping 2:

Snijd de tomaat in plakjes.

Beleg de andere helft van de aardappelplakjes met een plakje tomaat, een stukje spek en wat Parmezaanse kaas. Werk af met een takje tijm. 

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.