Kaassaus

Sauce
Type
Preparation time
Bereidingstijd

15

Dol op kaassaus maar weet je niet hoe je eraan begint? Ga aan de slag met ons basisrecept voor kaassaus.

Ingrediënten

  • 30 g boter
  • 40 g bloem
  • 75 cl melk
  • 250 g geraspte kaas
  • 1 citroen
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat

Recept

Smelt 30 g boter in een pan en roer er de bloem door. Laat de roux even opdrogen tot het een beetje naar koekjes ruikt.

Giet de melk bij de roux en roer tot een gladde, niet te dikke saus.

Roer de kaas door de saus. 

Kruid met peper, zout, nootmuskaat en een klein beetje citroensap.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.