
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 wortel
- 1 tak selder
- 1 wit van prei
- 1 l gevogeltebouillon
- 1 flesje Brugge blond (33 cl)
- 1 dl room
- 100 g Oud Brugge
- 1 dikke plak gekookte ham
- broodkorstjes
- peterselie
- boter
- peper en zout
Recept
Snijd de groenten in dobbelstenen en laat zweten in de boter.
Giet er het bier over en laat even opkoken.
Giet er dan de gevogeltebouillon bij en houd een half uur zacht aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de hesp en de Oud-Brugge in dobbelstenen en verdeel samen met de room over de soepkommetjes.
Giet er de kokende soep op. Versier met fijngehakte peterselie en broodkorstjes.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.