Groentefrietjes met kaassaus en bier

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

40

Vergeet mayonnaise of ketchup. Serveer je groentefrietjes eens met een saus van Belgische kaas en bier. Succes verzekerd!

Ingrediënten

Voor de frietjes:

  • 1 pastinaak
  • 1 dikke wortel
  • 1 grote zoete aardappel
  • ½ knolselder
  • 2 el fijngehakte bieslook
  • 2 lente-ui
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 eieren
  • 1 el graanmosterd
  • 100 g paneermeel
  • peper en zout
     

voor de saus:

  • 2 el bloem
  • 125 ml pils
  • 350 ml volle melk
  • 1 el graanmosterd
  • 120 g oude kaas, geraspt
  • 25 g boter

Recept

Maak de frietjes:

Schil de pastinaak, wortel, zoete aardappel en knolselder en snijd de groenten in lange frietjes.

Blancheer ze twee minuten in kokend water met zout. Giet af, dep droog met keukenpapier en laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Klop de eieren los met de mosterd. Kruid het paneermeel met het paprikapoeder, peper en zout.

Wentel de groentefrietjes eerst door de losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeel. Verdeel ze op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats twintig minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

Maak de saus:

Maak een roux, smelt de boter en voeg de bloem toe. Roerbak 1 minuut. Voeg het bier, melk en mosterd toe en breng al roerend aan de kook. Laat de saus rustig indikken.

Neem van het vuur en roer er de kaas onder. Laat al roerend smelten. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

Afwerking:

Snijd de lente-ui in ringen.

Verdeel de groentefrietjes over een mooie schaal, giet er de kaassaus met bier over en werk af met de lente-ui en bieslook. Serveer meteen.

Ben jij 18 jaar of ouder?

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.