Crumble van aardbei en rabarber in kleine bronzen potjes, net uit de oven. Bovenaan de foto ligt een linnen roze servette. Alles staat op een witte houten tafel.

Makkelijke desserts die je moeilijk kan weerstaan

Lekkere desserts hoeven helemaal niet ingewikkeld te zijn. Wil je een verrassend toetje met weinig ingrediënten op tafel toveren? Of heb je weinig tijd? Dan zijn deze tips en recepten voor snelle en makkelijke desserts ongetwijfeld iets voor jou!

Makkelijke én gezonde desserts = dubbel plezier!

Op zoek naar makkelijke desserts met fruit? Laat deze tips niet aan je voorbijgaan.

  • Een fruitsalade is een van die gezonde desserts die altijd kunnen rekenen op succes. Het vraagt misschien wat meer voorbereidingstijd, maar je hoeft er echt geen keukenprins(es) voor te zijn. Geef de klassieke versie meer pit door bv. wat verse munt toe te voegen. Of zorg voor een crunchy toets met geroosterde broodstukjes. Tip: geschild en gesneden fruit bewaar je best afgedekt onderaan in de koelkast. Door er citroensap over te sprenkelen voorkom je dat het fruit bruin kleurt.
  • Wist je dat aardbeien en balsamicoazijn een geweldige combinatie zijn? Probeer dit zeker eens uit met heerlijke wentelteefjes van meergranenbrood!
  • Zin in iets verrassends? De kans is klein dat je tafelgenoten deze yoghurtsnoepjes met blauwe bessen al eens geproefd hebben. Varieer zeker ook eens met andere soorten seizoensfruit naar keuze.

Ken jij nog makkelijke recepten voor desserts?

Heb jij een van onze makkelijke desserts geprobeerd? Wij zijn benieuwd wat je ervan vond! Of heb jij zelf nog een tip voor een makkelijk te bereiden dessert? Laat het zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op PinterestYouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!