Frambozenmousse

1

Als ontbijt, vieruurtje of lekker licht dessert, deze yoghurtmousse met frambozen smaakt op elk moment van de dag.

  • 100 g verse frambozen
  • 1 potje magere yoghurt of platte kaas
  • 1 koffielepel honing
  • 1 eiwit
  • 1 blaadje gelatine (2g/blaadje)
  • enkele pistachenoten
Liever aardbeienmousse... Vervang gewoonweg de frambozen door aardbeien.

Spoel de frambozen en mix de vruchten fijn.
Klop de yoghurt luchtig op met de frambozenmousse en de honing.
Klop het eiwit tot een stevige sneeuw. Laat de gelatine smelten in 1 eetlepel kokend heet water.
Roer de gelatine door het yoghurtmengsel en spatel er dan voorzichtig het eiwitschuim onder.

Schep in kleine glaasjes of potjes.
Laat 3 uur opstijven in de koelkast.

Versier met enkele frambozen, gehakte pistachenoten en honing.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.