Rijstpap met appeltjes

4
45
  • 100 ml honing
  • 1 l volle melk
  • 200 gr dessertrijst
  • 1 vanillestok
  • een snuifje saffraan
  • 2 stuks steranijs
  • 1 el boter 
  • 2 el bruine suiker
  • 1 appel, in plakjes 

Breng de melk samen met de honing aan de kook. Spoel de rijst om het teveel aan zetmeel te verwijderen.

Voeg de rijst bij de melk en roer goed. Snijd de vanillestok in twee (in de lengte) en schraap er met een koffielepel de zaadjes uit. Doe de zaadjes bij de melk. Voeg ook de saffraan en de steranijs toe. Laat 35 minuten koken op een laag vuur en roer om de 5 minuten eens door. Haal de steranijs uit de rijstpap.

Doe de boter in een pan met 2 eetlepels bruine suiker. Laat even koken en doe de plakjes appel in de pan. Bak totdat de appeltjes karamelliseren. 

Serveer de rijstpap met de appelplakjes. 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.