Rijstpap

Geert Van Der Bruggen
4

Rijstpap is een typisch Italiaans dessert maar tegelijk is het ook een echte Vlaamse klassieker. Rijstpap maken kan je op verschillende manieren maar de klassieke rijstpap "op grootmoeders wijze" maak je met dit recept. 

  • 1 l melk
  • 130 g rijst
  • 75 g suiker
  • saffraan
  • 2 eierdooiers
  • vanillestokje
  • kaneelstokje
  • bruine suiker
De lekkerste rijstpap maak je met hoevemelk.

Spoel de rijst en laat uitlekken.

Breng de verse volle melk aan de kook.

Doe er suiker, vanillemerg, het kaneelstokje en de saffraan bij.

Laat de rijst in de melk glijden en houd hem 30 minuten of langer op een zacht vuurtje tot hij gaar is.

Neem de rijstpap van het vuur als hij nog niet te stevig is, want hij zal nog verdikken tijdens het afkoelen.

Roer de eierdooiers los en roer ze door de rijstpap. Doe eventueel nog een klontje hoeveboter bij de warme rijstpap.

Serveer de rijstpap met bruine suiker. Smakelijk!

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.