Rijstpap

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

50

Rijstpap komt oorspronkelijk uit Irak en is via Marokko en Spanje in ons land terecht gekomen. Ondertussen is het een echte Vlaamse klassieker geworden. Rijstpap maken kan je op verschillende manieren maar de klassieke rijstpap "op grootmoeders wijze" maak je met dit recept. 

Ingrediënten

  • 1 l melk
  • 130 g rijst
  • 75 g suiker
  • enkele saffraandraadjes
  • 2 eierdooiers
  • 1 vanillestokje
  • 1 kaneelstokje
  • bruine suiker naar wens

De lekkerste rijstpap maak je met hoevemelk.

Recept

Spoel de rijst en laat uitlekken.

Breng de melk aan de kook.

Voeg de suiker, vanillemerg en -peul, kaneelstokje en de saffraandraadjes bij.

Verwijder de vanillepeul.
Laat de rijst in de melk glijden en houd hem 30 minuten of langer op een zacht vuurtje tot de rijst beetgaar is.

Neem de rijstpap van het vuur als hij nog niet te stevig is, want hij zal nog verdikken tijdens het afkoelen.

Laat de rijstpap een beetje afkoelen.

Roer de eierdooiers los en roer ze door de rijstpap.

Serveer de rijstpap met bruine suiker.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.