
- taartvorm, dia 27 cm
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Besmeer je taartvorm met wat boter en bestuif dan met bloem. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg, prik enkele gaatjes in de bodem met een vork. Leg bakpapier op het deeg en vul met bakparels, droge bonen of rijst.
Bak het bladerdeeg blind voor gedurende 15 minuten.
Verwijder daarna de bakvulling en het bovenste vel bakpapier. Bak de bodem nog eens 5 à 10 minuten tot hij droog en licht goudbruin is.
Breng ondertussen de dessertrijst aan de kook in de melk. Snijd het vanillestokje overlangs, schraap de zaadjes eruit en voeg zowel zaadjes als peul toe aan de melk.
Laat zachtjes koken tot de rijst gaar is en ongeveer ¾ van de melk is opgenomen. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen. Verwijder het vanillestokje.
Los het puddingpoeder op in de resterende melk en voeg dit samen met de suiker toe aan de rijstpap. Roer goed en laat op een laag vuur binden tot een stevige, maar smeuïge massa.
Scheid de eieren. Roer de dooiers onder de warme rijstpap. Klop de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het mengsel.
Giet de rijstpap in de voorgebakken taartbodem. Bak 20 à 25 minuten in de oven, tot de vulling gestold maar nog zacht is.
Laat afkoelen op een rooster en bestuif met poedersuiker voor het serveren.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.