
Panna cotta van yoghurt met aardbeien
Panna cotta betekent letterlijk gekookte room, maar ook met yoghurt en mascarpone lukt het prima. Werk deze lekker lichte panna cotta af met basilicumblaadjes en aardbeien voor een frisse toets.
Ingrediënten
- 150 g fijne suiker
- 600 ml volle melk
- 4 gelatineblaadjes
- zeste van 2 limoenen
- 3 el limoensap
- handvol basilicum blaadjes + extra om af te werken
- 200 g volle yoghurt
- 100 g mascarpone
- 250 g aardbeien
- 2 el amandelschilfers, geroosterd
- zonnebloemolie
Recept
Week de gelatineblaadjes in koud water.
Verwarm de melk met suiker en zeste van limoen op een laag vuur en roer tot de suiker is opgelost.
Scheur de basilicumblaadjes grof en voeg, samen met de uitgeknepen gelatineblaadjes, bij de melk. Roer goed tot de gelatine is opgelost.
Laat wat afkoelen.
Klop de yoghurt met de mascarpone los. Giet de zoete melk door een zeef bij het yoghurtmengsel en druk de basilicum uit. Giet er het limoensap bij en roer goed door.
Vet de panna cotta vormpjes in met olie.
Giet er het yoghurtmengsel in, dek af met plastic folie en zet minstens 4 uur in de vriezer.
Snijd de aardbeien in partjes. Zet de potjes omgekeerd op de borden en laat de panna cotta er langzaam uit glijden.
Schep er de aardbeien over en werk af met de extra basilicumblaadjes en de amandelschilfers.
Blijf op de hoogte
Mis geen enkel nieuw recept
Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.
Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.