Bereiding
Wentelteefjes
Klop de eieren met de melk, de room, vanille-extract en kaneelpoeder los.
Wentel de sneden brood door het mengsel en bak de wentelteefjes krokant in boter en olie, half om half.
Druppel er voor het serveren nog wat honing over en serveer met vers fruit.
Wentelteefjes voor een heel leger?
Tip: Dip de sneetjes brood in het melk-eimengsel en schik ze in een ingevette bakplaat. Schuif 12 tot 15 minuten in een oven van 190°C en je kan met z'n allen aan tafel.
Rijkelijke wentelteefjes
Benodigdheden: 300 g aardbeien, 3 el balsamicoazijn, 1 handje verse muntblaadjes, 4 el magere verse kaas
Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes. Schep er de balsamicoazijn en de fijngesneden muntblaadjes onder en laat 15 min. rusten.
Schik de wentelteefjes op een bord, schep er de aardbeien en de magere verse kaas op. Werk eventueel af met een extra blaadje munt.
Benodigdheden: 0,5 tl citroensap, 100 g suiker, 3 el water, 1 appel in schijfjes gesneden en slagroom.
Breng het eimengsel voor de wentelteefjes op smaak met het citroensap.
Smelt in een koekenpan de suiker met het water tot lichtbruin en schep er de appelschijfjes door. Serveer de schijfjes bij de wentelteefjes. Lekker met een toefje slagroom.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.