Start to cook

Wentelteefjes

Varia
Brunch
Lekker voor kinderen
Koken met kinderen
Geert Van Der Bruggen
4

Ook zo’n zin in wentelteefjes? Met dit recept maak je ze op 2 verschillende wijzes. Wentelteefjes maken is eenvoudig. En met onze garnituurideetjes serveer je een originele en verrukkelijke brunch.

  • 4 sneden oud brood
  • 2 dl melk
  • 2 dl room
  • 2 eieren
  • Suiker
  • Maïsolie

Klop de eieren met de melk en de room, voeg eventueel een zakje vanillesuiker of kaneel toe. Snijd de korsten van het brood en laat ze in het beslag weken.

Bak de wentelteefjes krokant in boter en olie, half om half. Strooi er suiker naar believen op.

Wentelteefjes voor een heel leger?
Tip: Dip de sneetjes brood in het melk-eimengsel en schik ze in een ingevette bakplaat. Schuif 12 tot 15 minuten in een oven van 190° en je kan met z'n allen aan tafel.

Rijkelijke wentelteefjes:

Met aardbeien

Nodig: 300 g aardbeien, 3 el balsamicoazijn, 1 handje verse muntblaadjes, 4 el magere verse kaas

Maak de aardbeien schoon en snijd ze in stukjes. Schep er de balsamicoazijn en 12 fijngesneden muntblaadjes onder en laat 15 min. rusten.

Schik de wentelteefjes op een bord, scherp er de aardbeien en 1 el magere verse kaas op. Werk af met een blaadje munt.

Met gekarameliseerde appel 

Eimengsel voor wentelteefjes op smaak brengen met 1/2 tl citroensap. Smelt in een koekenpan 100 g suiker met 3 el water tot lichtbruin en schep er 1 in schijfjes gesneden appel door. Serveer de appelschijfjes bij de wentelteefjes. Lekker met een toefje slagroom.

 

 

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.