Cobbler met pruimen

6
(35) 60

Cobbler is een gemakkelijk dessert uit de Engelse en Amerikaanse keuken. Met dit recept maak je een Belgische variant met pruimen.

Voor de fruitvulling

  • 5 dl rode wijn
  • 120 g suiker
  • 2 el rode bessengelei
  • 2 steranijs
  • 3 kruidnagels
  • 3 kardemompeultjes
  • zeste van 1 sinaasappel
  • 6 pruimen

Voor het cakebeslag

  • 180 g zelfrijzende bloem
  • ½ kl kaneel
  • 60 g boter
  • 60 g rietsuiker
  • 1 ei
  • ¼ dl karnemelk
  • 1 el gedroogde rozemarijn
  • 125 amandelschilfers
  • Snufje grof zeezout

Optioneel

  • bolletje vanille-ijs of slagroom

Meng de wijn, suiker, rode bessengelei en kruiden in een pannetje op een zacht vuurtje tot de suiker opgelost is. Laat een kwartiertje inkoken tot de helft en tot je een lichte siroop krijgt. Zeef, zet opzij en laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd de pruimen in de helft, doe in een ovenschaal en bak gedurende 10 min zacht.

Voor het deeg

Zeef de bloem en kaneel in een mengschaal en kneed de boter eronder. Roer de rietsuiker, grof zeezout, het ei en de rozemarijn eronder. Voeg ten slotte de karnemelk toe. Meng tot een homogeen deeg en zet even opzij.

Haal de pruimen uit de oven en besprenkel met de rode wijnsaus.

Verdeel het deeg erover en bestrooi met de amandelschilfers. Bak gedurende 30 à 40 min gaar en goudbruin.

Serveer er de resterende saus bij.
Voeg eventueel een bolletje vanille-ijs of room toe.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.