Clafoutis met pruimen

Dessert
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

10

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 20

Van deze kleine Franse gebakjes met verse pruimen zal je geen genoeg kunnen krijgen.

Ingrediënten

Voor 10 kleine taartjes (doorsnede 7cm)

  • 500 g paarse pruimen
  • 125 g zelfrijzende bloem
  • 3 eieren
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 125 ml volle melk
  • 1 el poedersuiker

Recept

Snijd de verse pruimen in kwarten en ontpit ze.

Beboter individuele taartvormpjes. Schik de pruimen in de vormpjes. 

Zeef de bloem en maak een kuiltje in het midden. Voeg de eieren één voor één toe. Daarna de suiker en de melk. Meng alles goed tot een glad beslag.

Giet het beslag over de pruimen. Laat even rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bak de taartjes ongeveer 20 minuten in de oven, controleer regelmatig.

Haal uit de oven en zeef wat poedersuiker over de clafoutis.

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.