Start to cook

Kersenclafoutis

6
60
  • 2 eieren
  • 1 eierdooier
  • 125 g kristalsuiker
  • 75 g boter
  • 75 g patisseriebloem
  • 60 g amandelpoeder
  • 60 g hazelnotenpoeder
  • 50 ml melk
  • 50 ml room
  • 3 druppels vanille-essence
  • 400 g kersen
  • extra suiker, om te bestrooien
Smaakt nog lekkerder met een portie slagroom!

Verwarm de oven voor op 180°C

Ontpit de kersen

Smelt de boter op een zacht vuurtje. Klop de eieren en de dooier samen met de kristalsuiker 10 minuten tot een wit schuimig mengsel. Voeg er de bloem, amandelpoeder, hazelnotenpoeder en de gesmolten boter bij en blijf luchtig kloppen. Voeg als laatste de melk en room toe en de druppels vanille-essence.

Giet het mengsel in een ingevette ovenschotel. Duw er de kersen een beetje in. Bak de clafoutis gedurende 30 minuten in de goed voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en strooi er dan wat suiker over.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.