Kersenclafoutis

Dessert
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

6

Preparation time
Bereidingstijd

60

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 eierdooier
  • 125 g kristalsuiker
  • 75 g boter
  • 75 g patisseriebloem
  • 60 g amandelpoeder
  • 60 g hazelnotenpoeder
  • 50 ml melk
  • 50 ml room
  • 3 druppels vanille-essence
  • 400 g kersen
  • extra suiker, om te bestrooien

Smaakt nog lekkerder met een portie slagroom!

Recept

Verwarm de oven voor op 180°C

Ontpit de kersen

Smelt de boter op een zacht vuurtje. Klop de eieren en de dooier samen met de kristalsuiker 10 minuten tot een wit schuimig mengsel. Voeg er de bloem, amandelpoeder, hazelnotenpoeder en de gesmolten boter bij en blijf luchtig kloppen. Voeg als laatste de melk en room toe en de druppels vanille-essence.

Giet het mengsel in een ingevette ovenschotel. Duw er de kersen een beetje in. Bak de clafoutis gedurende 30 minuten in de goed voorverwarmde oven. Laat even afkoelen en strooi er dan wat suiker over.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.