Ministrudel van kersen en platte kaas

Dessert
Type
Thema
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(30) 20

Ga voor een zomerse versie van je geliefde appelstrudel met heerlijke Belgische kersen en plattekaas. 

Ingrediënten

  • 400 g verse kersen
  • 80 g suiker
  • 1 el maiszetmeel
  • 1/2 citroen
  • 8 ronde vellen brickdeeg
  • 2 el boter
  • 250 g volle platte kaas
  • 40 g suiker
  • 1 vanillestokje

Recept

Ontpit de kersen en snijd in 2.

Doe de kersen, 80 g suiker en het sap van 1/2 citroen in een steelpannetje. Breng aan de kook en laat 3 minuten zachtjes koken.

Los het maiszetmeel op in 2 eetlepels water en voeg toe aan het pannetje. Laat nog 1 minuut meekoken, zet van het vuur en laat afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Snijd het vanillestokje open en schraap met een mes de zaadjes er uit. Meng de platte kaas met de inhoud van 1 vanillestokje en 40 g suiker.

Smelt de boter. Wrijf een vel brickdeeg in met wat boter en leg hierop nog een vel. Besmeer het bovenste vel met de platte kaas tot 4 cm van de randen. Beleg met 2 eetlepels kersen.

Vouw de rand van de boven – en onderkant naar binnen en rol dan op van rechts naar links. Besmeer met gesmolten boter en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

Maak zo in totaal 4 rolletjes.

Plaats de bakplaat onmiddellijk in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 15-18 minuten.

Serveer meteen met een beetje bloemsuiker. 

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.