Papillot van rood fruit met platte kaas

Dessert
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
Bereidingstijd

25

Sluit je BBQ-avond af met een heerlijk dessert op de barbecue met rood fruit en platte kaas.

Ingrediënten

  • 200 g aardbeien
  • 200 g frambozen
  • 200 g rode bessen
  • handvol basilicumblaadjes
  • 4 el Hasseltse appel-kers jenever
  • 250 g platte kaas
  • 1 ei
  • 2 el poedersuiker
  • 1 kaneelstokje

Vervang voor de kids de jenever door appelsap.

Recept

Snijd de aardbeien in partjes. Warm de jenever op en voeg het kaneelstokje toe. Laat 5 minuten koken.

Neem vier vellen aluminiumfolie. Verdeel er de aardbeien, frambozen, rode besjes en de helft van de basilicumblaadjes op en plooi het folie wat dicht. Giet er het jenevermengsel in en sluit de pakketjes. Zet ze 10 minuten op het barbecuerooster.

Splits het ei en klop het eiwit stijf. Meng de eidooier en de poedersuiker onder de platte kaas. Spatel er het eiwit onder.

Verdeel het warme fruit over 4 kommetjes en lepel er wat platte kaas op. Werk af met de resterende basilicumblaadjes.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.