Melanzane met slaatje

Aubergine klaarmaken: meer dan alleen moussaka

Moussaka is met recht en reden al jaren een klassieker in de keuken. Maar wist je dat er nog zo veel andere lekkere gerechten met aubergine zijn? De smaak van aubergine is vrij neutraal, waardoor je er eindeloos mee kunt variëren. Deze recepten met aubergine van bij ons werden speciaal voor jou geproefd en goedgekeurd! 

Rolletjes van kalfsvlees met gedroogde ham en kaas

Aubergine in de oven roosteren

In de oven krijgt aubergine een zoete én toch nog hartige smaak. Snijd de aubergine in blokjes of plakken en bestrijk ze licht met olijfolie en kruid ze met peper, zout en andere kruiden. Leg de aubergine op een bakplaat en zorg dat er voldoende ruimte tussen de blokjes/plakjes is. Anders gaat je aubergine stomen in plaats van heerlijk goudbruin bakken. Je kan de aubergine ook in zijn geheel roosteren. Aubergine klaarmaken was nog nooit zo gemakkelijk.

Laat de aubergine in de oven totdat het vel helemaal verschrompeld is. Laat even afkoelen en haal dan het smeuïge vruchtvlees uit de aubergine. De ideale basis voor een lekkere dip zoals deze aubergine-paprikadip

Aubergine grillen

Ook gegrilde aubergine is niet te versmaden. Snijd de aubergine in plakken en bestrijk licht met olie. Laat een grillpan heet worden en leg de plakjes 5 minuten op elke kant. Draai halverwege de plakjes een kwartslag voor een superdeluxe ruitjespatroon. Gegrilde aubergine kan je verwerken in tal van gerechten. Meng het met andere geroosterde groenten voor een heerlijke aperitiefhapje of maak er pakketjes van die je vult met kaas. Tip: een aubergine grillen lukt net zo goed op de BBQ. 

Gevulde aubergine

Iedereen kent wel gevulde courgette in de oven, maar ook aubergine kan je perfect vullen. Wat dacht je van gevulde aubergine met wortel, peer en pompoen?  

Tip: laat het steeltje aan de aubergine. Zo zal de aubergine beter zijn vorm houden. 

Gevulde aubergine

Ratatouille maken

Dé manier om aubergine klaar te maken? Dat is ratatouille! Dit klassiek gerecht bewijst dat tomaat en aubergine een topteam vormen. Ratatouille maken kan op allerlei manieren. Heerlijk in combinatie met vlees, maar ook verrukkelijk met vis van bij ons zoals zeeduivel of rog. 

Tip: ga aan de slag met hoeve- en bioproducten

Voor alles wat lekker is om in onze gerechten te gebruiken vind je in de winkel een even lekkere bioversie. Koop jij graag jouw ingrediënten recht van bij de boer? Je vindt hier alle hoeveverkooppunten in jouw buurt.

Probeerde jij één van onze recepten met aubergine? Of heb je een tip die je graag met ons wil delen? Laat het dan zeker weten via onze Facebook-pagina, op Twitter of via een leuke foto op Instagram met #lekkervanbijons! Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en volg ons ook op Pinterest, YouTube of schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Instagram @lekkervanbijons

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.