Caponata met gegrilde zeeduivel

4
35

Zeeduivel met Siciliaanse allures: proef de zon in je bord!

  • 600 g zeeduivelfilet
  • 1 ui, in ringen
  • 1 aubergine, in reepjes
  • 1 courgette, in reepjes
  • 2 rode paprika’s, in reepjes
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 takje tijm
  • 1 takje oregano
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 400 g tomatenblokjes in blik, uitgelekt
  • 3 el kappertjes
  • 1 el suiker
  • 2 el rozijnen
  • 1 el rode wijnazijn
  • 400 g pasta naar keuze
  • basilicumblaadjes

Groentenstoofsel


Fruit de uienringen glazig in olijfolie. Voeg de geperste knoflook, de paprikarepen, tijm en oregano toe. Stoof verder aan. Voeg na 3 minuten de courgette- en auberginerepen toe. Roerbak nog 5 minuten verder, voeg eventueel wat extra olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.

Caponata

Voeg de azijn, rozijnen, kappertjes en uitgelekte tomatenblokjes bij de gestoofde groenten. Laat onder deksel nog 10 à 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje.

Pasta

Kook de pasta gaar volgens de richtlijnen op de verpakking.

Zeeduivel

Ontvlies de zeeduivelfilet (indien nodig) of vraag het aan je vishandelaar. Verdeel de zeeduivelfilet in 4 stukken en borstel ze in met olijfolie. Verhit een grillpan en gril de zeeduivel gaar. Kruid met peper en zout.

Afwerking

Verdeel de caponata (groenten in zoetzure saus) over de borden. Schik de gegrilde zeeduivel erop en de pasta ernaast. Werk af met verse basilicumblaadjes.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.