

Zeeduivel uit de oven met caponata
Zin in een gerecht dat de smaken van bij ons combineert met een zuiderse toets? Deze ovengebakken zeeduivel wordt geserveerd met een kleurrijke caponata, een Siciliaanse groentestoof van aubergine, tomaat, paprika en olijven. Een eenvoudige, maar smaakvolle combinatie die je doet wegdromen naar zonnige oorden.
Bereiding
Maak eerst de caponata
Snijd de aubergine, paprika en selder in kleine stukjes. Snipper de ui en knoflook. Halveer de olijven.
Verhit de olie in een pan en bak aubergine goudbruin. Voeg de ui, knoflook, selder en paprika en stoof nog eens 5 minuten. Voeg nu de tomaat, olijven, kappertjes, tijm, rode wijnazijn en suiker aan toe. Laat het geheel 20 minuten sudderen. Kruid met peper, zout.
En verder
Kruid de zeeduivel met peper en zout, besprenkel met de olijfolie en bak 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Werk af met basilicum en serveer met brood.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.