Bereiding
Verwijder de onderste wortel van de prei, de buitenste bladeren en het uiterste groene deel.
Snijd de prei overlangs in 2 en snijd in stukken van 10 cm.
Smelt een klontje boter en stoof de stukken prei aan. Voeg een scheutje water toe, kruid met nootmuskaat, peper en zout, dek af en stoof de stukken prei zacht.
Leg de stukken prei in de ovenschaal.
Pel en snipper de sjalot fijn. Doe de witte wijn en sjalot in een steelpannetje en laat even inkoken.
Voeg 200 ml water, het bouillonblokje toe en laat enkele minuten inkoken tot de helft over blijft.
Voeg de room toe en laat opnieuw even indikken.
Voeg de mosterd en peper en zout toe en giet over de prei.
Schil de aardappelen en rasp ze fijn. Doe de geraspte aardappelen in een keukenhanddoek en wring al het vocht er uit.
Rasp de kaas. Hak de dragon fijn en haal de blaadjes van de tijm.
Meng de geraspte aardappelen met de eetlepels olijfolie, geraspte kaas, snuifje zout en verse kruiden.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Snijd de vis in stukken van 8 -10 cm.
Leg de stukken vis op de prei en verkruimel met je vingers een dun laagje aardappelmengeling over de vis.
Zet de oven op grillstand, max 220°C, en bak gedurende 8-12 minuten.
Serveer meteen.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.