Baba Ganoush met flatbread

Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(50) 15

Baba Ganoush is een dip van geroosterde aubergine afkomstig uit de Midden-Oosterse keukens. Ideaal om te serveren met zelfgemaakt flatbread.

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 2 el tahin (sesampasta)
  • sap van 1/2 citroen
  • bosje koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 1 grote tomaat
  • ½ komkommer
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 1 tl komijn
  • chilipoeder
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor het flatbread

  • 200 g bloem
  • 150 g volle yoghurt
  • 1 tl bakpoeder
  • snuifje zout

Recept

Verwarm de oven voor op 200°C.

Halveer de aubergines in lengte. Smeer de snijkant van de aubergines in met wat olijfolie en leg ze 45 minuten in de oven.

Hak de koriander en snipper de rode ui fijn. Snijd de tomaat en komkommer in blokjes. Schep er de helft van de fijngehakte koriander, de rode ui en een scheutje olijfolie onder. Kruid met peper en zout en zet koel.

Meng alle ingrediënten voor het flatbread en laat 15 minuten rusten.

Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de aubergine en laat afkoelen. Mix de aubergine fijn samen met de tahin, citroensap, resterende koriander, 1 el olijfolie, geperste knoflook, komijnpoeder, peper en zout.

Schep de Baba Ganoush in een kommetje. Schep er het tomaat-komkommermengsel op en strooi er de pijnboompitten en een snuf chilipoeder over.

Rol van het flatbread-deeg balletjes en rol ze daarna zo dun mogelijk uit. Bak de lapjes deeg in een droge koekenpan mooi goudbruin. Serveer bij de Baba Ganoush.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.