

Bereiding
Snijd de aubergines in ‘frietjes’, bestrooi ze met zout en laat ze in een vergiet minstens 15 minuten rusten zodat overtollig water vrijkomt. Dep ze droog met keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Meng het paneermeel met de kaas, de Italiaanse kruiden en het chilipoeder. Kruid met peper en zout.
Klop in een andere kom de twee eieren los. Doe de bloem in een derde kom.
Haal de aubergine eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeelmengsel. Leg de aubergines op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met nog wat olijfolie.
Plaats ongeveer 15 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn. Keer ze halverwege de baktijd om.
Roer alle ingrediënten voor het sausje onder elkaar en serveer bij de frietjes.
Wat vond je van dit recept?
Laat het ons weten door dit recept een rating te geven.