Bloemkoolrijst met kipfilet

Gezonde lunch: recepten en tips die je doen watertanden

Een gezonde lunch geeft je de nodige energie om je dag verder te zetten. Vind je het moeilijk om zelf origineel te blijven bij het samenstellen van jouw lunch? Wij helpen je op weg met een aantal tips en lekkere recepten!

5 tips voor een gezonde lunch

  • Fan van brood? Ga dan voor bruin- of volkorenbrood. Deze soorten leveren meer energie, vitaminen en mineralen.
  • Dessertjes zijn toegestaan! Kies voor een stuk fruit of wat yoghurt – of een combinatie. Fleur je yoghurt in de zomer op met aardbeien, frambozen, bramen, of ander zomerfruit. In de winter kies je voor blokjes appel, kaneel en een handvol rozijnen.
  • Groenten zijn een must in je gezonde lunch. Dit mag in rauwe of gekookte vorm, of als kommetje soep. Maak meteen voldoende zodat je enkele porties kan invriezen.
  • Hou je van salades als beleg? Maak dan zelf eens een gezonde salade. Zo kan jij beslissen hoeveel mayonaise er bijvoorbeeld in je tonijnsalade zit. Tip: vervang de mayonaise volledig door yoghurt en een lepeltje mosterd.
  • ’s Ochtends tijd noch zin om al aan je middageten te denken? Maak je gezonde lunch de avond ervoor en bewaar in de koelkast. 
Pokebowl met zeebaars

5x salade met fruit

Als je het goed aanpakt, is een slaatje lekker én gezond. Maar daar knelt het schoentje natuurlijk. Hoe maak je een salade waarmee je beide checkboxen kan aftikken? We gaven je al 4 tips voor een heerlijke salade. Daar hadden we het over saaie combinaties die je waarschijnlijk al eens de das hebben omgedaan. 

Dat is nu voorgoed verleden tijd met deze topcombo: salade en fruit. Ja, je leest het goed. Jouw lunch wordt zowaar nog gezonder door heerlijk zomerfruit toe te voegen. Weet je niet welk fruit past bij welke salade? We helpen je op weg naar de beste slaatjes. Geloof ons, ie-de-reen zal jaloers zijn op jouw lunch. 

Tip

Voor alles wat lekker is om in deze gerechten te gebruiken, vind je in de winkel een even lekkere bioversie.

Heb jij nog tips of recepten voor een gezonde lunch?

Sharing is caring – aarzel niet om jouw ideale gezonde lunch met ons te delen op Facebook, Instagram of Twitter met #lekkervanbijons!