Toast met een salade van rode vruchten en ricotta

Ontbijt
Type
Number of persons
Aantal personen

4

Preparation time
(Voor)bereidingstijd

(10) 5

Ingrediënten

  • 500 g verse, rijpe aardbeien
  • enkele takjes rode bessen
  • 500 g blauwe bessen
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • het sap van 1/2 citroen
  • 250 g ricotta
  • 8 sneetjes zuurdesembrood
  • eventueel enkele takjes munt

Recept

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snij ze in partjes.

Spoel de aardbeien in koud water. Je kan ze ook door een vochtige handdoek rollen.

Verwijder de takjes van de rode bessen en was de blauwe en rode bessen.

Doe de aardbeien en de bessen in een ruime kom en meng ze met de suiker en het citroensap.

Toast ondertussen de sneetjes zuurdesembrood.

Smeer de toast rijkelijk in met ricotta en beleg met de aardbeien en de bessen.

Garneer eventueel met wat munt of citroenmelisse.

Nieuwsbrief

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.
  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Blijf op de hoogte

Mis geen enkel nieuw recept

Schrijf je in op onze wekelijkse nieuwsbrief en krijg de nieuwste seizoensrecepten, kooktips en wedstrijden in je mailbox.

Door je e-mailadres op te geven en daarna op "schrijf me in" te klikken bevestig je kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met de privacyverklaring.