Kruidensalade met rode vruchten en makreel

4
20

De kruidensalade met rood fruit zorgt voor een frisse toets bij de makreel met mosterdsausje. Samen is het een lekker lichte lunch die je snel en zonder moeite klaarmaakt.

  • 100 g kervel
  • handvol muntblaadjes
  • handvol basilicumblaadjes
  • handvol korianderblaadjes
  • handvol platte peterselieblaadjes
  • handvol rucola
  • 1 courgette, in plakjes
  • sap van ½ citroen
  • 2 blikjes makreel in olie
  • 1 el mosterd
  • olijfolie
  • peper en zout

Afwerking:

Besmeer de courgetteplakjes met olijfolie en grill ze aan beide kanten in de grillpan. Kruid met peper en zout. Laat afkoelen.

Giet de makreel door een zeef en vang de olie op. Meng de olie met de mosterd, 1 el olijfolie en het citroensap en breng op smaak met peper en zout.

Meng de kervel met de verse kruiden en de rucola en verdeel de sla over de borden. Verdeel er de courgetteplakjes, zongedroogde tomaten, de makreel, rode besjes, aardbeien en frambozen over.

Bedruppel met de dressing en strooi er de pijnboompitten over.

Nieuwsbrief

  • De nieuwste foodtrends
  • Seizoensrecepten
  • Handige kooktips
  • Wedstrijden en events

Stuur me de nieuwste recepten

Blijf wekelijks op de hoogte van nieuwe recepten, tips & tricks en wedstrijden.